dear john!

Jag började min dag med att springa en sväng på bandet. Satte upp mitt egna lilla träningspass och hoppade rundor i källaren. Så fort jag duschat och klätt på mig var det dags att börja flytta möbler. En matt-rengörare skulle komma och städa lite så alla möbler skulle undan. Efter jag byggt ett berg av stolar och bord på min säng åkte jag iväg till affären. Jag ska härmed börja med scrapbooking om mitt au pair år. Jag får se hur det går med det, men det kan va kul att ha något att pyssla med ibland.

Kvällen bjöd på en mysig liten dejt med Linda. Vi åt lite mat på California Pizza Kitchen. Därefter åkte vi i en immig bil mot bion och såg Dear John. Det var en jättefin film och tårarna rann längs våra kinder. Filmen var värd varenda öre så gå och se den. Nu ska jag förstöra mitt fina berg och gå och lägga mig. Godnatt!



Linda, jag och en massa smöriga popcorn!

friday night

Barnen är fortfarande sjuka och ett besök hos doktorn gjordes. Därefter åkte vi för att hämta ut lite medicin. Regnet öste ner och i en stund som denna uppskattar man verkligen de lata amerikanarna. Inte behövde vi gå ur bilen inte, en drive thru pharmacy fixade det snabbt och enkelt.

När jag sen kom hem började min lediga helg med en Mette-dejt. Vi hamnade på Olive Garden, en italiensk restaurang med världens godaste pasta. Efter några timmars prat och ätande rullade vi mot Ben & Jerrys, igen. Det här börjar bli en dålig vana. Men glassen smakar underbart och med en brownie till kan det inte bli fel. En klantig servitris och små tonårspojkar som raggade på oss gjorde kvällen riktigt rolig. Ingen träning behövs idag inte, skrattandet har gjort mina magmuskler väl. Over and out.



52 dagar i staterna

Kvällen började bra med lite kinamat med Mette. Därefter kom Syheme och joinade oss. Eftersom att hon åker hem imorgon så åkte vi till Ben & Jerrys för ett gott och mysigt avslut. En stor glass senare rullade vi ut på parkeringsplatsen. Regnet öste ner och kvällen slutade bra med vindruvor framför OS. Nu ska jag hoppa i sängen, godnatt!


Ge mig sommar, sol och mina underbara syskon!


february 23rd

Det har varit en riktigt bra tisdag idag, jag har verkligen vaknat på rätt sida. Efter jobbet åt jag middag med familjen och därefter begav jag mig till Starbucks. Inte kom det någon rappande kille den här gången, men vi hade trevligt ändå. Efter massa babbel åkte jag hem igen och pratade med Idisen för första gången på nästan två månader. Och som den bästa avslutningen på dagen öppnade jag ett paket jag fått från min älskade familj. Ni är bäst!

Och ett stort grattis till Frida och farmor som fyllt år!


10 dagar i maine

Det hela började med en galen bilresa. En resa som vanligtvis tar tre timmar tog för oss fem timmar. Barnen busade och tramsade, var hungriga och bajsiga och vi hamnade mitt i fredagsruset så trafiken stod i princip stilla. Fram kom vi till slut och efter lite mat somnade vi gott.

Resten av veckan bestod av en massa skidåkning, goda middagar och OS-tittande. Det har varit en riktigt skön vecka och jag är numera proffs på det här med att ta mig ner för backarna på ett par skidor. Nu ska jag äta upp mina sista godisar, imorn börjar en ny arbetsvecka! Godnatt.




har du fått fnatt eller?

Imorse fick jag fnatt och började dansa och hoppa rundor i huset. Jag vaknade upp riktigt utvilad och glad. Varför vet jag inte riktigt, men det var ett bra sätt att börja dagen på i alla fall! Ensam hemma var jag såklart, hade familjen sett mig hade de nog övervägt en rematch. Hrm.. anyhow, imorgon eftermiddag rullar vi mot Maine än en gång, den här gången stannar vi en hel vecka. Och såvida jag inte hittar en dator med internetuppkoppling i bergen lär ni inte höra från mig på ett tag. Därför önskar jag nu er en trevlig helg och hoppas ni får en kul vecka!


snökaos i staterna

Idag är det snöstorm i Boston, fast det tycker jag inte man borde få kalla det. Några få snöflingor har hittat sin plats på marken, men mer än så är det inte. Barnen slipper gå till skolan, restauranger och affärer stänger tidigare och det är knappt en bil ute på vägarna. Amerikanare är ruskigt rädda för snön alltså.

Som tur är så är snön inte farlig så jag och Linda-Maria begav oss ut. Det blev både pizza, en runda i köpcentret och en stor glass som avslutning. Och det var ju inte helt fel en onsdagskväll som denna!





tisdaaag

Jag och Mette hängde lite på mallet denna tisdagseftermiddag. Då klockan närmade sig sju kom Syheme och en god salladsmiddag på Fresh Garden avnjöts! Brudarna skulle se en film och jag åkte till Starbucks för att träffa svenskarna. När vi sitter och pratar kommer en kille fram och frågar varifrån vi kommer. Då han fått reda på att vi är svenskar börjar han prata på om allt mellan himmel och jord och helt plötsligt står han och rappar för oss. En sång om svenska tjejer med fina frisyrer. Oväntat men fint, så tack Curtis!


Min & Mettes smoothies vi fick i oss idag, riktigt smarriga!


you make my dreams

Jag är tillbaka från skidstugan för den här helgen och jag har inte brutit några ben. Tack gode Gud! Jag måste se väldigt oglamourös när jag åker nedför backarna, men det ska det bli ändring på!

Nu har jag skrivit en lång lista på saker som ska göras i veckan. Nummer ett på listan är att fixa ut den dreadlock som lyckats bilda sig i mitt hår. Att glömma både schampo och borste då man åker iväg gör sig inte bra för håret. En liten skönhetssömn på det hade ju inte varit helt fel heller så nu går jag och lägger mig, imorgon väntar en lång dag. Godnatt!

<3


4th february

Det var nu en månad sen jag lämnade lilla landet lagom och begav mig till det stora landet. Jag befinner mig nu flera hundra mil hemifrån i ett gult hus med två sovande barn. Det är ändå ett rätt så skönt jobb, så länge de lyssnar och gör vad man säger. Och jag trivs. Träffat på en massa trevliga människor har jag gjort och ska från och med imorgon ta tag i mitt nyttiga liv. Det flyter på rätt så bra ändå och det gillar jag.

Imorgon åker jag, tillsammans med familjen, till Maine för en helg i ännu snöigare landskap än vad det är här i Boston. Jag hoppas ni där hemma överlever snöovädret också, tänker på er!


 

bilderna talar för sig själva



söndagens dejt med mette

Efter några timmars jobb i söndags åkte jag till Wellesley för att hämta upp Mette. Vi körde vidare till California Pizza Kitchen där vi åt några av de godaste pizzorna jag ätit. En väldigt trevlig servitris blev till en kontakt i mobilen och vi styrde sedan kosan mot Ben&Jerrys. En fet brownie, med glass, grädde, sås och godis.. då är man i himlen! När vi fyllt våra magar till max åkte vi till bion och såg Avatar 3D. En mycket trevlig kväll hade passerat och helgen slutade på topp!

Igår hände inget spännande, men nu ska jag snart åka iväg till Starbucks där svenskarna håller hus på tisdagskvällarna, känner att jag också borde komma in i den traditionen. Hoppas ni haft en bra helg och får en underbar vecka!




the cheesecake factory

I lördags sov jag länge länge, men tog mig sen till Natick Collection, ett stort köpcentrum här i närheten. Där träffade jag Edith, en mexikanare som gick i min klass på au pair skolan, och hennes vänner. Vi gick rundor, käkade kinamat och spenderade våra pengar. Jag traskade hem med nya kläder och smycken och kände mig helnöjd.

När kvällen närmade sig åkte jag och hämtade upp Mette och så åkte vi till the Cheesecake Factory. Alla man träffat har sagt att vi måste dit och äta och lördagen den 30 januari blev vår premiär. Lovisa introducerade oss till detta fantastiska ställe som vi säkerligen kommer tillbaka till. Nedan ser ni en bild på en efterrätt som jag och Mette beställde in, det slutade med att alla åt den. Så stora portioner och så god mat. Vi bokstavligt talat rullade därifrån sen!




1. Brownie och glass till efterrätt 2. Hela gänget på restaurangen

HAHA..

.. I looooove Friends! Och Skittles! Jag har redan ätit en av fem påsar som jag och Mette bunkrade upp med i helgen. Dom är för goda för att ligga i byrån!


i'm in america

Fredagen började med en inte alltför lång arbetsdag. Barnen var snälla, glada och på älska-Hannah-humör så det kändes ju bra. När klockan närmade sig sju så rullade Syheme, en fransyska, in på gatan för att hämta upp mig. Vi begav oss, tillsammans med två andra fransyskor, till ett matställe i Watertown.

När jag gick in på matstället kändes det som att jag var i USA på riktigt, allting var så amerikanskt. Man kunde bara sitta och äta i bås, maten som stod på menyn serverades med extra ost, smör och fett och servitrisen var en bitter gammal tant som verkade hata sitt jobb. Det enda som saknades var rullskridskorna på de anställda, hade de haft det så hade jag börjat filma direkt. Maten jag beställde in var dock inte så farligt onyttig och vi hade det jättetrevligt så helgen började bra!





RSS 2.0