salem. haunted house. party

Nu är det halloween i Amerika. Och det firas ju stort och mycket. Igår åkte jag tillsammans med Linda till Salem, där vi även träffade Jenny en stund. Salem är en liten stad norr om Boston med en massa historier om häxor. Vi gick mest runt där hela dagen och tittade på alla konstiga typer och utklädda människor, vilket var rätt så underhållande.

Vi åkte sedan hem till Linda. Hennes värdfamilj hade ordnat ett Halloween party med bland annat ett spökhus i källaren. Där behövde dom lite hjälp så jag agerade en död gumma medan Linda var en läskig clown. Det var riktigt underhållande att se barnen när de kom gående, men aldrig hade jag trott att jag kunde skrämma så många barn. Det är nästan så jag känner mig lite hemsk.

Då det kalaset var över drog vi vidare. Som katter denna gången. Och då hamnade vi på ett portugisiskt Halloween party. Trots att alla pratade portugisiska med oss och vi inte förstod ett skvatt så var det sjukt kul. Jag har haft en grym Halloween helg måste jag medge.


goodmorning sunshines!

Igår började jag dagen med en liten Starbucks-fika med Nathalie. Det var välbehövligt, vi behövde snacka av oss lite. Efter att ha fixat lite ärenden var det jobb som gällde fram tills midnatt. När barnen somnat underhöll jag mig med mina kära Gossip Girl avsnitt och lite scrapbookande. Nu ska jag träffa Linda och sen bär det av till Salem. So long!


1:27 am, skypedejten är över

.. men denna gången var det inte för att Idusen somnade. Hon lyckades minsann hålla sig vaken idag. Och tur är väl det, för nu är allt bokat och klart inför Florida!


och där blev hannah dissad.

Halv elva idag bokades en skype-dejt in med min vän Ida. Vi skulle snacka ihop oss lite om våra reseplaner. Och jo, visst pratade vi. I hela tre timmar hade vi tjejsnack och till och med ett litet dansparty(!), men sen tog det slut. Det var inte ens tyst i två minuter, men på den tiden hann Idisen slockna. Tack för den liksom. Ida, det var trevligt så länge det varade och jag hoppas att du sover gott!


you've been ghosted..

Igår spökade någon med mitt värdbarn, så idag var det vår tur. Vi fyllde några påsar med godis och små leksaker innan vi väntade på att det skulle bli mörkt. Och då var det dags för oss att fullfölja vårt uppdrag. Vi gick ut till några av grannarna, la en påse utanför dörren, plingade på och sprang iväg snabbt innan de hann se oss. När de nu har blivit ghostade är det deras tur att gå ut och spöka i kvarteret. En rolig liten Halloween-tradition tycker jag och jag hade riktigt kul med mina värdbarn!


walking around in boston.

Söndagen den tjugofjärde oktober tog jag tåget in till Boston för att ännu en dag njuta av storstaden. Jag träffade Nathalie runt lunch. Vi tog oss en lång promenad genom Beacon Hill, strosade fram på Newbury Street och åt sen en tidig middag vid en mysig bokaffär. Vi mötte sen upp Bella och gick runt i Boston Common och Public Garden. När det blivit mörkare gick vi runt vid Faneuil Hall och Boston Harbor. En supermysig dag med goda vänner i min älskade favoritstad. Toppen helt enkelt!


halloween party, october 23rd

Igår var det Halloweenparty med en massa au pairer. Alla var utklädda till något, vi åt massa gottis och dansade i flera timmar. En riktigt rolig kväll var det. Och tillsammans med min senapsflaska var det en riktig höjdarkväll!



wrentham outlet and ikea

Lördagen var en enda stor shoppingrunda. Tillsammans med Malin, Anette och Nathalie åkte vi först till Wrentham Outlet där även Emma slöt upp med oss. Hundra affärer senare hade vi handlat så bagageluckan var fullpackad. Men ännu var vi inte klara. Ett stopp på Ikea var ett måste. Där åt vi köttbullar och handlade upp ett stort förråd med svenska godsaker. Mums mums! Och en grej till, Malin hittade nog den största skon jag sett! Bara en liten parantes sådär.




a chicken, an elephant and a cat

Kvällen till ära mötte jag upp Nathalie och Linda. Först för en underbart god middag och sen lite häng på Barnes & Nobles. Annars idag har jag sprungit en runda, hunnit scrapbooka och skriva brev, städa rummet och laga en god enmans-lunch. Jag har med andra ord inte jobbat särskilt mycket, och när jag väl gjorde det lekte vi i lövhögarna i trädgården. Det har varit en riktigt härlig dag faktiskt!


october 16th, newbury street

En lördag som denna spenderades till en början med ett par elektriker nere i källaren då jag tog mig en liten morgonrunda på löpbandet. Efter det mötte jag upp Sofia, Svenja, Emelie och Deborah för en liten shoppingtur på mallet. Linda kom sen och hämtade upp mig och så spenderade vi resten av dagen tillsammans i Boston. Vi promenerade mest runt och njöt av det underbart blåsiga höstvädret. Vi avslutade dagen med massa glass och en rolig film på bion. En riktigt mysig lördag minsann!




fredag, freitag, friday

Idag är det fredag, men någon fredagskänsla har jag inte riktigt. Sitter nu i min säng och äter Laffy Taffys i min ensamhet. (Ida, var är du? Du ska vara här och skratta åt alla dåliga skämten!) Jag har jobbat hela kvällen, i pyjamas i för sig så det var ju mer mysigt än jobbigt. Ett litet dansparty och en massa Halloween-pyssel har vi hunnit med idag, mysigt värre. Mina värdbarn är hur gulliga som helst och jag vet inte hur jag ska kunna lämna dom här efter mitt år är slut? Den dagen, den sorgen.

Igår överraskade Linda mig en sväng och kom förbi med ett glatt humör och tårta, det gjorde gårdagen mycket bra! Och som grädde på moset bokades en resa till Florida med Idisen! Nu ska jag lägga mig innan denna fredag blir lördag. Godnatt!

sunday 10th. sunny day. sunset.


providence, rhode island

I söndags åkte vi till den minsta staten i Amerika, närmare bestämt Rhode Island. Vi vandrade runt i Providence hela dagen och bara hade det mysigt. En sväng på Brown University, ett stopp vid vattnet och en tur i downtown blev det innan vi åkte hem med Lejonkungen dundrandes ur högtalarna. Det var en riktigt bra dag som avslutades med mexikansk mat och massa skratt!







jenny & hannah in boston

I lördags efter att vi lämnat av Malin på flygplatsen åkte jag in till Boston och träffade Jenny. Vi gick runt på Harvard Square, shoppade och fikade. En riktigt mysig dag måste jag säga. Och den blev bara bättre med en liten tjejkväll med Linda och Bella. Min lördag var great med andra ord.



två underbara dagar med malin

Malin som jag träffade på au pair skolan var och hälsade på mig i veckan. Det var riktigt roligt måste jag säga och vi hade det supermysigt tillsammans. Det blev långa promenader genom Boston, en tur på mallet och en mysig middag på Border Cafe med Linda. Två fantastiska dagar med en helt underbar Malin. Tack!



i saw the sun rise in boston.





this sunday: applepicking!

Efter några timmars jobb en söndag som denna åkte jag och plockade äpplen med ett gäng au pairer. Det var riktigt roligt och hur smaskigt som helst. Då vi plockat så många äpplen vi orkade bära bar det av hem till Nathalie där vi satt och pysslade ihop lite smycken. Framåt kvällen mötte vi upp Michael på Starbucks, alltid lika trevligt. Där träffade vi även en gammal man som vi hamnade i långa intressanta diskussioner med. Jag älskar att alla amerikanare är så trevliga och pratglada. Det är något jag kommer sakna när jag är tillbaka i Sverige, allt småprat med främlingar. Hur som helst, nu är det dags för mig att sova. Ett tolv timmars jobb pass väntar på mig imorgon. Goodnight everybody!




saturday evening: working

Sorry för min sega uppdatering, men det är mycket jobb och roligheter som står i vägen. Nu sitter jag barnvakt åt ett par sovande barn medan föräldrarna är iväg och roar sig. Innan idag träffade jag Sofia för en shoppingrunda och en god lunch. Samma sak gjorde jag igår, fast med Jenny, innan det bar av till Malin för en mysig taco-kväll med mycket prat och mycket mat. Mums! Nu ska jag snacka allvar med Idisen innan jag somnar. Godnatt gott folk!


RSS 2.0