easter is coming up.

Påsken är på ingång. Hyllorna i affärerna är bombade med påskgodis och här är påskpysslet i full fart. Idag kläddes barnen ut till påskkärringar och så var det dags att åka på sånguppvisning. Barnen var hur duktiga som helst och gamlingarna som lyssnade njöt av showen. Efter en god middag med värdfamiljen åkte jag till Starbucks för att träffa svenskarna, alltid lika trevligt, och nu sitter jag framför ett spel och försöker lära mig alla staterna i USA.

Igår gick alarmet i huset medan vi var på gymnastiken och polisen kom för inspektion. Trots att de sa att kusten var klar var det lite läskigt att kliva in i huset igen, så jag gick runt som en spion med en stekpanna i högsta hugg. Om ifall polisen nu hade missat något.. Det hade de inte så det var bara falskt alarm. Nu ska jag lyssna lite på ösregnet innan jag somnar, godnatt!





sunday

Jag och Linda började dagen med pannkakor på IHOP och det var riktigt smaskigt. En liten tur genom staden också och sen var det bara att bege sig hemåt igen. Jag jobbade i fyra timmar idag och då cyklade barnen hela tiden. Det var med andra ord en rätt så lätt jobbdag, det enda jag behövde göra var att se till så dom inte trillade. Avslutningsvis tog vi av stödhjulen för första gången och killen cyklade på som att han inte gjort något annat i sitt liv. Kul att vara med om sånna ögonblick. Trots att jag inte gjort så mycket idag så har jag känslan efter att ha klarat ett tufft träningspass i kroppen, så nu ska jag sova!


dagens outfit.

Jag kände för att klä upp mig lite imorse, så det blev långklänning och högklackat. Eller inte. Jag har vandrat runt i en massa affärer idag i hopp om att hitta en vacker klänning till en bal i Washington DC. Dock kom jag hem tomhänt och som grädde på moset så var jag utelåst i en timme eller två. Kvällen har spenderats med Linda framför hennes Wii och det visade sig att jag är grym på baseball!  


...

Snön försvann illa kvickt och solen tittade fram igen, det tackar vi för! Jag tog med mig J till Starbucks för lite mys och fika. När vi kom hem målade vi hela uppfarten med små vägar och hus att cykla på. Det fick underhålla oss i ett par timmar innan min jobb-dag var slut. Jag körde och hämtade upp Mette och så åkte vi iväg för en god middag. Dock blev det inga cheesecakes till efterrätt utan vi åkte till vårt favoritställe istället. Och kan man avsluta en dag bättre än med Ben & Jerrys? Neej, jag tror inte det. Fredagen var en riktigt mysig dag i alla fall och det hoppas jag lördagen blir med. När som helst kommer Linda och hämtar upp mig och så åker vi till Target för att checka läget. Ciao!




Och yes, jag har fått tillåtelse att publicera bilder på mina värdbarn. Så här har ni dom, hur söta som helst om jag får säga mitt!

skojar ni eller?

Vädret här i Boston ändras hejvilt. Förra helgen blev det översvämningar på flera ställen, veckan därpå var det strålande sol och sommarväder. Idag när jag vaknade snöade det. Det är skumt säger jag er, men det har väl sin lilla charm med? Nu ska jag iväg till en lekplats med barnen så de får springa av sig lite och ikväll blir det Cheesecake Factory med min favorit-danska. Over and out.

yesterday / today

Igår bakade jag och Rena en tårta, tände ljus och blåste ballonger innan vi gick till Linda som fyllt tjugo. Hon blev något överraskad då vi plingade på och det blev en helmysig kväll med ballongkrig och tv-spel. Största delen idag har jag spenderat på en stor lekplats med mina värdbarn. Nu sover dom sött och jag sitter och pysslar med lite scrapbooking. Goodnight!



new england aquarium

Igår åkte jag tillsammans med min värdmamma och mina värdbarn till New England Aquarium. Vi tittade på dykare, pingviner och en sälshow, en himla massa fiskar och några ödlor. Det roligaste var ändå att åka tåg, i alla fall om barnen fick säga sitt. Och då fick de sig ett riktigt äventyr. För på något sätt så lyckades vi åka alla tunnelbanelinjer i Boston, plus tåg och taxi.

Hem kom vi till slut och efter några timmars jobb träffade jag Mette. Vi åkte till mallet en sväng och hamnade tillslut på Ben&Jerrys. Till vår förtvivlan hade de stängt tidigare så vi kom då de höll på att städa. Dock lönade det sig att vi gått dit så ofta så de börjat känna igen oss för trots att de hade stängt så bjöd de oss på glass. Glada och mätta rullade vi sedan därifrån! Nu ska jag snart hämta upp barnen från skolan så nu måste jag kila. Hoppas allt är bra med er!
 


i feel good.

Idag har regnet kommit tillbaka. Alla fina gatumålningar har regnat bort och det har blivit filmtittande mest hela dagen. Men jag klagar inte för det för idag är jag på topphumör av någon skum anledning. Har precis tränat pilates framför en dvd, tagit en lång dusch och pysslat om mig själv. Det är sånt som behövs ibland. Nu känner jag mig riktigt fräsch och redo för en ny vecka.

Igår träffade jag Mette och Simone. Vi åkte iväg för lite god mat på CPK och hamnade sen på bion. Där såg vi She's out of my league, en sjukt rolig film som vi skrattade oss igenom. Det är nästan så man kan skippa träningen och se den filmen istället, magmusklerna får i alla fall jobba. Det var en mysig kväll och det ska denna också bli, så nu ska jag lägga mig och titta på en film, adios!

baaustin

Dagen har spenderats med Edith i Boston. Vi har shoppat lite, njutit av solen i parken och lyssnat på gatumusikanter som det för övrigt fnns i varje gatuhörn. Det har varit en riktigt mysig dag! Hemma igen på parkeringsplatsen sattes våra au pair-skills på prov. Vi skulle sätta ihop en bilbarnstol. Men hur tusan gör man det? Efter tjugo minuter lyckades vi klura ut det och kunde köra hem igen. Lättade och redo för att bli nominerade till årets au pair!






och så var det fredag igen.

Denna fredag har varit en riktigt bra dag. Solen skiner och det är tjugo grader varmt. Imorse jobbade jag en timme innan jag åkte iväg för en lunch-dejt med Linda, vilket var riktigt mysigt! Lite fönstershopping hann vi med också innan jag var tvungen att åka tillbaka för lite mer jobb.

Jag tog med barnen till en lekplats idag. Det var skitkul att få leka av sig lite, gunga och springa runt i klätterställningar. Dock så kan det bli lite problem då barnen blir nödiga och det inte finns toaletter, träd eller soptunnor tillgängliga, men det löste super au pairen Hannah lätt som en plätt. En stinkande påse fick följa med en stund i bilen på vägen hem men det var ju inte hela världen.

Efter att ha jobbat några timmar till åkte jag snabbt för att hämta upp Rena och så åkte vi till bion. Där mötte vi Sonja och Sara, två andra trevliga tyskar, och så såg vi The Bounty Hunter. Efter filmen stack vi till det kära glass-stället och pratade kvällen lång. En helmysig kväll och en bra början på min lediga helg!


st patricks day

Den 17 mars firas St Patricks Day. Så idag är det alltså en irländsk högtid då alla klär sig i grönt och äter irländsk mat. Dock blev det inget irländskt att äta för min del men grönklädd var jag i alla fall. Och tur var ju det annars hade jag blivit nypt.

Efter att jag slutat jobba idag så träffade jag min danske pige. Vi strosade rundor på mallet och fastnade sen på California Pizza Kitchen. Vår favoritservitör Brian jobbade ikväll så det var trevligt. Han lät oss stanna kvar efter stängning och så blev vi bjudna på vars en smoothie så det var ett skönt avslut på denna sköna våriga dag.



march 16th.

Jag höll tummarna tillräckligt hårt för idag tittade minsann solen fram. Några plusgrader och vårvädret var perfekt. Lite lek i den värmande solen, balletuppvisning och en Starbucks-fika som avslutning på denna dag. Nu ska jag nanna hade jag tänkt.. men först ett stort grattis till min numera stora lillebror!


det regnar i boston.

Det har regnat konstant i flera dagar nu och fler och fler vägar blir avstängda på grund av översvämningar. Om det fortsätter såhär så är vi väl snart inregnade. Efter en god lunch med blåbärspannkakor gav vi oss i alla fall ut på vägarna för att komma till barnens aktiviteter. Vi möttes då av poliser som visade fram bilarna, en himla massa avspärrningar och ett stort antal minisjöar på vägarna. Vi klarade oss bra och kom både dit och hem, men nu håller jag båda mina tummar för att det underbara vårvädret återvänder!


Det var lite svårt att fånga det på bild, men typ såhär såg vädret och vägarna ut idag.

123456789, blah blah bla..

Denna dagen har varit min lediga dag. Största delen av förmiddagen sov jag bort. Yrvaken gick jag till köket och stod och kollade på klockan i flera minuter. Jag kunde inte riktigt förstå vad klockan var för de stämde inte överens nånstans, men så kom jag ju på att det var dags att ställa om till sommartid. Aah. Lite frukost på det och en snabb dusch, sen var det bara att hoppa in i bilen. Ofixad och med blött hår satte jag mig på mitt säte redo att åka tillbaka till min nuvarande hemstad. Lunch i bilen var ju inte det smartaste heller. Barnen lyckades fixa så det fanns smulor överallt, banan kletandes lite här och var och dricka på sätena. Det var inte mycket till en ledig dag tänkte jag helt utmattad efter en fyra timmars bilresa.

Men hem kom vi tillslut och då åkte jag med Rena till bion och tittade på Remember Me. En sjukt bra film måste jag säga. Nu ska jag lägga mig och sova lite innan klockan ringer. Tidigt imorn ska jag minsann upp och träna! Och kameran min, den har inte riktigt hängt med den senaste veckan så jag har inte några bilder att bjuda på, men jag antar att ni klarar er ändå?

vinter vs vår

Igår träffade jag ett par tyskar. Vi åkte mest bil, från det ena stället till det andra. En ville ha popcorn, en annan glass och någon skulle hitta sömntabletter. Vi hade i alla fall väldigt roligt och nu sitter jag här med en färdigpackad väska och ett städat rum, redo för helgens planer.

Vi åker än en gång mot skidhuset vilket känns helt skumt då våren precis har kommit. Men det ska nog bli roligt. Jag ska jobba en del där uppe, men lite skidåkning hoppas jag ändå på! Nu blir det en snabb middag innan vi drar, ciao!


03.09.2010

Solen skiner, plusgraderna stiger och våren är på väg. Det är så himla skönt med fint väder och alla blir plötsligt tio gånger gladare än vad de var när det regnade. Och jag är inget undantag. Jag har lekt utomhus i timmar, ätit jordgubbar och haft det riktigt mysigt. Igår träffade jag Linda-Maria en sväng och idag har jag hängt med de söta danskarna, Mette och Simone. Imorgon väntar en kort jobbdag och något annat kul hoppas jag.. 

Haha, vilket meningslöst inlägg. Vad jag vill ha sagt är i alla fall att vädret här är fint och jag har det bra. Nämde jag förresten att jag och Ida åkte häst och vagn i helgen? Och att jag ska till Washington om en månad?


a wonderful weekend.

I helgen har Idisen varit och hälsat på mig och jag kan ju nämna att vi har utnyttjat helgen till max. Sightseeing, god mat och en massa bus har vi hunnit med. Jag har träningsvärk i både fötterna och magen, men det är ju bara ett tecken på att vi har gått och skrattat mycket! För visst har vi det.

Lördagen spenderade vi i Boston. Vi började med att äta en god frukost ute i solen och tog sedan tåget in till storstaden. Vi vandrade sedan mot Prudential Tower och åkte upp till våning femtio för att få en fantastisk utsikt över hela staden. Sedan blev det lite picknick i en park och därefter lite shopping på urmysiga gatan Newbury Street. En god middag på Hard Rock Cafe och en tur med häst och vagn blev avslutet på denna dag. Min födelsedag kunde inte blivit bättre. Jo, om familjen min varit med men det får vi ta igen en annan gång. Jag fyller ju år flera gånger!

Denna dagen har varit en riktig mysdag. Vi strövade rundor i min lilla stad, drack enorma milkshakes och hade en vad vi trodde, amerikansk picknick. Efter lite shopping i köpcentret så har nu har min andra halva åkt hem och här sitter jag i min ensamhet och tittar på Oscars-galan. Bra avslut på denna underbara helg!





19

Idag har jag spenderat dagen i Boston med världens bästa Ida. En ovanlig födelsedag, men ack så bra den har varit! Nu ska vi bädda ner oss i sängen och kolla på en film. Godnatt!


wednesday.

Starbucks i sig är faktiskt sjukt överskattat, men igår hade jag riktigt kul där. Hela femton svenska au pairer hade tagit sig dit så det var riktigt trevligt. Några timmars prat där inne och ännu lite mer då det hade stängt. Det är svårt att dra sig därifrån då alla är så sjukt snälla och roliga. Till slut kom jag hem och gottade mig med extra många timmars sömn. Idag har jag hunnit träna och fixa lite här hemma. Men nu undrar jag, var håller barnen hus? Skulle jag inte jobba nu..? 

1 mars

Nu har jag varit i USA i snart två månader, det känns nästan lite overkligt och tiden bara springer iväg. Men det är väl ett tecken på att man har roligt? Vilket jag har! Idag har jag tillsammans med barnen lekt köttbullar och spagetti, en sjukt underhållande lek vill jag lova där man ska rulla rundor på golvet och stekas. Annars har dagen bjudit på en playdate, massa sjungande och lite bloopers-tittande framåt kvällskvisten. Nu ska jag sniffa sönder mitt doftljus jag köpte igår, it smells wonderful!


pannkakor, shopping & ikea

Morgonen min började hos tyska Linda med en god pannkaksfrukost. Efter att ha ätit oss mätta åkte vi till mallet och strosade rundor. Linda hade lite jobb att göra så jag åkte hem igen och började med min scrapbooking vilket var rätt så kul faktiskt. Och rätt som det var så var klockan fyra och Cecilia kom brummande. Vi åkte vidare till IKEA, något förvirrade kan man ju säga men fram kom vi tillslut. Andades in den svenska atmosfären, käkade mumsiga köttbullar och handlade himmelskt god choklad. Nu ska jag kränga Marabou, over and out!



RSS 2.0