julbak hos nettan!

I fredags träffades jag, Nathalie, Malin och Vanessa hemma hos Anette för lite julbak. Efter att ha blivit bjudna på en riktigt god julskinka var det dags att sätta igång. Julkola, fudge, och kokosbollar var bara några av de grejer vi gjorde. Julstämningen var på topp och med lite dans och pianounderhållning kunde kvällen nog inte bli bättre. Det var fest helt enkelt!



christmas in new york city

Tidigt lördag morgon begav jag mig till New York City med Nathalie. Väl framme i storstaden tog vi oss en promenad över Brooklyn Bridge. Efter att ha sprungit några rundor i Manhattans sydligare kvarter mötte vi upp Ida och hennes kompis Nathalie i Greenwich Village bland hundratals tomtar. En mysig fikastund på Magnolia Bakery och sen var det dags att bege sig mot Central Park. Där hyrde vi skridskor och åkte runt på en liten damm. Med julmusiken och skyskraporna i bakgrunden kunde det inte bli så mycket bättre. Vi promenerade längs Fifth Avenue mot Rockafeller Center där vi tittade på den stora julgranen. Vi slängde i oss en pizza innan vi avslutade kvällen med en ascool julshow, Christmas Spectacular. En riktigt mysig dag i underbara New York.








julbord på ikea och lite till.

I fredags bjöd IKEA på julbord och dit åkte vi, sju hungriga svenskar. Det liknade mer Sunes Jul än en fin buffé, men gott var det och roligt det hade vi. Ett julbord ledde till matkrig på parkeringen och då vi grisat ner oss ordentligt åkte vi hem till norsken och hade tjejkväll. En riktigt mysig kväll som slutade alldeles för sent för mig som skulle upp tidigt nästa dag för att åka till New York. Men det var det värt.




5 december 2010.

Tiden bara går och går. Nu är det redan december månad, vilket innebär att jag har varit här i elva månader. Att komma hem efter en varm Florida-resa till kalla Boston var inte det roligaste heller, men jag överlevde. Roliga middagar och mysiga spelkvällar räddade min vecka. Men höjdpunkten var nog ändå att Ida kom och hälsade på.

Lördagmorgon mötte jag upp henne på stationen och sen begav vi oss mot den svenska julmarknaden i Boston. Julstämningen var stor och luciasångerna som vi övat på skulle sjungas idag. Och inför hundratals människor visade det sig. Men det gick bra och det var riktigt roligt! Eftermiddagen spenderade vi på en lekplats med barnen och kvällen till ära var det julfest i huset. Idag tog vi oss en tur till IKEA och handlade upp ett stort gottisförråd innan vi åkte till Boston, där vi avslutade ännu en mysig helg!


florida part two, KEY WEST










florida part one, MIAMI

För drygt två veckor sedan åkte jag till New York för att möta upp Ida och börja resan mot en sydligare stat. Florida stod på tur. På lördag morgon landade vi och vår galna och helt underbara resa kunde börja. En vecka fylld med skrattkramper och konstiga upptåg. En vecka i solen. En vecka med snorkling, segling och paddling. Och att partaja nätterna långa och chilla på stranden hela dagarna var inget ovanligt. Jag har haft en grymt rolig vecka, men det är så svårt att förklara allt som hänt och gjorts så bilderna får tala. Resten hålls hemligt. Tack Ida och alla andra knäppa människor som gjorde veckan till vad den blev!













RSS 2.0