wellesley collage & starbucks

Igår landade barnens farmor och farfar i Amerika och sen dess har jag haft semester. Imorgon drar jag mig ner längs östkusten, till Florida närmare bestämt. Men torsdagen spenderade jag i kära Massachusetts.

Jag började dagen med Nathalie och vi tog en lång promenad genom Wellesley Collage. Det är ett kvinno collage där filmen Mona Lisas Leende spelades in. Det var mysigt i alla fall och vi avslutade det med en julig fika på Starbucks. Nu är det inte bara kopparna som blivit röda på Starbucks, hela menyn har förändrats, så idag provade jag en varm choklad med pepparmintsmak. Det var riktigt mumsigt en torsdag formiddag som denna.

Biblioteket besöktes och sen gick jag en lång promenad. Och efter att ha packat klart väskan mötte jag upp Sara och Rebecca för en mysig liten pratstund på älskade SB. En riktigt mysig novemberdag!


och så var det lördag igen!

Igår träffade jag Linda igen för lite kinamat och mys på kvällen. Favoritstället PF Changs besöktes ännu en gång. Och trots att vi fick vänta drygt en timme var det värt det. Det var ju trots allt vår sista middag tillsammans i USA. Sorgligt värre, men ack så gott det var. Idag har jag jobbat nästan hela dagen. Det flöt på rätt fint måste jag säga och innan läggdags hann vi med ett litet pyjamas party. Då barnen sussade så sött kom Linda över och vi scrapbookade resten av kvällen. Lärdagen som spenderats hemma var riktigt mysig!


veterans day, november 11th

Denna torsdag var det ännu en högtid här i Amerika. Närmare bestämt Veterans Day som finns till för att ära de militärer som kämpat för landet. Detta betydde även att barnen var lediga från skolan, som i sin tur ledde till att jag blev ledig, till skillnad från alla andra au pairer. Min värdmamma drog iväg barnen på äventyr och jag åkte till Boston på andra äventyr. Jag tog mig en lång promenad genom Back Bay medan jag drack varm choklad och bestämde mig sen för att gå in i Trinity Church. Kyrkan byggdes 1733 och har utnämnts till en av de tio finaste byggnader i USA och jag måste hålla med. Det var otroligt fint där inne! Senare framåt kvällen mötte jag upp Linda och så strosade vi runt på Natick Mall innan vi satte oss på Cheesecake Factory för att äta en god middag. En härlig torsdag.




en rolig dag helt enkelt.

Idag är det tisdag, två dagar in på den nya veckan. Jackie, mitt kära värdbarn, och jag har haft en allmänt rolig och mysig dag tillsammans. Efter svenska skolan med barnen var jag färdigjobbad och drog med Nathalie en sväng för att äta. Och om vi åt. Vi krängde i oss alldelles för många tacos och lite glass för att toppa våra redan överfulla magar. Efter mycket skratt och lite shopping drog vi till Starbucks där resten av svenskarna hängde. Det var lika mysigt som alltid. Och då Starbucks stängt för dagen var det dags att åka hem. Jag och Marte gömde oss med bilen från kära Vanessa en liten stund på parkeringen. Förlåt, men det var så roligt så vi skrattade tills vi grät. Och för att toppa den redan så roliga dagen har jag spenderat några timmar med Ida på Skype. Yes, det är väldigt underhållande ibland. Nu ska jag hoppa i min sköna säng och sova. Godnatt!

sunday. november 7th, 2010

Dagen började med en liten fika på Starbucks med Nathalie. Efter att vi värmt oss med lite varm choklad drog vi oss in till Boston för att gå på ett LCC-möte. Även om inte mötet var det roligaste hade vi sjukt kul, i alla fall på vägen dit och hem. Vi trallade på alla möjliga sånger och bara tramsade runt. Till och med polisen tyckte vi var lite galna, men vi var ju bara två glada svenskar i Boston.

Framåt eftermiddagen var det dags för lucia-övning för svenskarna hos Kia. Det var riktigt mysigt och väldigt roligt faktiskt. Och då det var över träffade vi Sara och Bella. En snabb middag, sen åkte vi och tittade på bio. Due Date var filmen som fick avsluta denna underbara dagen!


the freedom trail, boston

Det tog oss ett par månader innan vi orkade göra det, men nu kan vi checka av det från listan. Idag gick nämligen jag, Nathalie och Linda, The Freedom Trail i Boston. Det är en lång röd linje som går genom staden och längs vägen visar den några av de mest historiska platserna där. Det var väldigt intressant faktiskt. Och dagens motion kan vi också checka av. Efter att vi gått i några timmar satte vi oss ner vid Quincy Market och värmde oss med god clam chowder innan det var dags att åka hem. Kvällen har jag spenderat hemma med två sovande ungar. Inte det roligaste en lördagkväll men en mysig hemmakväll behövs det med!






fredagen den femte.

Efter jag jobbat klart åkte jag till Natick Mall där jag träffade Linda, Nathalie och Bella. Vi gick runt och shoppade en stund innan vi avrundade fredagskvällen med glass på Ben & Jerrys. Mycket missförstånd, blåa händer och knäppa historier resulterade i en himla massa skratt. Mina magmuskler fick jobba, vilket i och för sig behövdes efter den stora glassen. En riktigt kul kväll med underbara vänner!




monday, november 1st

Måndag igen, vilket betyder en ny vecka. Tiden bara flyger iväg och snart har jag varit i USA i hela tio månader. Idag har jag jobbat hela dagen och det har gått riktigt snabbt. Kvällen har jag spenderat hemma med scrapbooking och lite manikyr, men höjdpunkten var nog första avsnittet av Pensionsjävlar.


HALLOWEEN!

Idag har jag varit i Boston med Sara och Bella. Vi drack varm choklad, kollade i affärer och promenerade genom hela staden. Efter många steg och mycket skratt var det dags att bege sig hemåt. Kvällen har jag spenderat med att dela ut godis till alla hundratals barn som kommit och knackat på dörren för bus eller godis. Och kvällens bästa kostym går nog till en pojke som var utklädd till en tissue box! Jag tog ingen bild på honom men här är en bild på mig och mina tyskar i Boston.


RSS 2.0