the last weekend in june.

I lördags jobbade jag lite på förmiddagen och sen åkte jag och Nathalie in till Boston. Vi tog oss en lång promenad genom norra delen och hamnade vid Bunker Hill Monument. Man skulle kunna tro att vi hamnat i huvudstaden igen, men så var inte fallet. Efter ett slag i Boston sattes detta upp i alla fall och vi gick runt och drack lemonad medans vi tittade runt i området. Det var hur fint som helst, och efter att ha gått lite till åkte vi hem till Ida och tittade på film och åt jordgubbstårta, riktigt mysigt!

Igår hade vi lite avsked för Sara som lämnar oss imorn. Vi åt lunch i Boston Common vilket var riktigt gott. Efter en liten promenad hamnade vi i en annan park där vi gjorde massa konster och pyramider. Fjorton personer och lika många olika viljor gjorde att vi splittrade oss. Jag, Ida, Nathalie, Malin och Emma gick längs hamnen tills vi hamnade i Little Italy där vi käkade en riktigt god middag. Vi avslutade denna underbara helg med goda bakelser från Mikes Pastry!





glad midsommar!

I fredags firade vi en svensk midsommar på amerikansk mark. Det firas ju inte här men vi gjorde så gott vi kunde för att få lite svensk stämning, och nog fick vi det. Midsommarstången, jordgubbstårtan och kransarna fanns där så det var verkligen perfekt! Det var en riktigt lyckad midsommarafton.






boston college och little italy

Igår träffade jag Michael och så åkte vi till Boston College. Det är sjukt fint där så vi gick bara runt och kollade på alla fina byggnader tills vi blev för hungriga. Då åkte vi in till Boston och käkade på en italiensk restaurang innan vi besökte Mikes Pastry för en gudomligt god cheesecake. En riktigt najs onsdag måste jag säga.


neeeeew york city.

Jag har fått spendera en hel vecka i New York med min familj och det har varit alldeles underbart. Sightseeingbussar, båtturer runt Manhattan och en underbar utsikt från Empire State Building. En tur till Boston hann vi också med i sommarvärmen. Men tiden gick alldeles för snabbt och de är redan tillbaka i Sverige. Nu sitter jag här med mina tio chokladkakor och feta godispåsar och sörjer lite över att det är ett halvår tills vi ses igen.

Innan jag började jobba idag träffade jag Johan och Linda. Vi tog oss ett morgondopp i en sjö här i närheten. Och vilken bra start på dagen! Nu hoppas jag den fortsätter lika bra bara. Tjohejs!













newport, rhode island

Idag besöktes Newport i Rhode Island. De gula skolbussarna körde oss till detta vackra ställe med en mysig strand och stora mansions. Det var riktigt coolt att få gå in och kolla på husen. Innan användes dom till sommarhus, men jag menar, vem har inte ett sommarhus med sjuttio rum och tjugo badrum?





a saturday in baaustin.

Idag har jag vandrat runt i det regniga Boston med Pauline, Michael och Peggy. Mat, shopping och sightseeing stod på schemat. Framåt kvällen hamnade vi på världens godaste kinarestaurang där maten var så god att jag tvingade i mig de sista riskornen. Tallriken var ren och jag rullade hem. Och där slutade min kväll.

För några veckor sedan var jag inne på Hollister och handlade då en av arbetarna kom fram till mig och frågade om jag ville jobba där. Idag hände samma sak då jag gick runt på stan i väntan på de andra. En kille från Abercrombie & Fitch kom fram och erbjöd mig jobb. Så om jag vill stanna i staterna har jag i alla fall jobb.



12 juni

Det var ett år sen vi tog studenten från Nahum. Äntligen, vilken frihet, tänkte man då. Nu tittar jag tillbaka på bilderna och en del av mig blir helt nostalgisk och vill tillbaka. Uppleva allt igen och få känna den obeskrivliga glädjen då man sprang ner för trapporna den elfte juni. Andra delen av mig är så otroligt glad över mitt liv nu. Jag sitter på andra sidan Atlanten och passar barn hos en rik familj. Får uppleva USA och alla dess godbitar. Jag är minst lika lycklig här som jag var på studentdagen och det gillas starkt.

Imorgon blir det en liten roadtrip till Newport, Rhode Island, och på måndag kommer min familj och hälsar på. Life is good med andra ord!


backstreets back alright!

Igår var vi lite impulsiva och hamnade framåt kvällen på en Backstreet Boys konsert. Den var över mina förväntningar och jag hade riktigt kul. Pojkbandskänslan fanns fortfarande kvar och dansstegen var exakt likadana som för tio år sen. Det gillades skarpt! Nu drar jag hem till Oda innan jag åker och hämtar upp barnen sen väntas några timmars jobb. Ciao!



go sweden!

Det var ju inte direkt något syttone maj, men sjätte juni i år var en riktig höjdpunkt! Svenskarna samlades hos Patrizia och alla hade med sig svensk och somrig mat. Med våra ljuva stämmor sjöng vi nationalsången, åt jordgubbstårta och badade i regnet. Med en Malin som sprang upp i raketfart då åskan bullrade sig fram och ett härligt gäng gul och blåa svenskar blev det en toppendag!



the weekend in boston

Denna långhelgen som varit kom Idisen och hälsade på och vi hade en grymt rolig helg tillsammans! Vi strosade runt i Boston, åt sjukt god mat och såg en baseballmatch med Red Sox! Och trots att det tog ett tag innan vi förstod reglerna var det riktigt kul! Efter att ha umgåtts en helg med Ida värkte både fötterna och magmusklerna, men det var det guld värt!









RSS 2.0