wicked game

Igår var jag på IKEA med Natalie och Ellinor. Där hörde vi den här låten som vi tyckte var skitbra, men vi kunde inte komma på vilken det var. Ända sen klockan fyra igår har jag gått och klurat på vilken det är. Och då jag inte kunde texten blev det så mycket svårare att leta upp den. Men efter många google-sökningar och mammas smarta hjärna lyckades vi nu hitta den, och vad glad jag blev! Det kändes som att en sten lyftes från mina axlar. Vilka i-landsproblem man kan ha!


helsingborg, sweet home!

Min andra vecka har varit minst lika intensiv som den första. Att den började med en ögoninflammation var kanske inte det roligaste, men det var rätt skönt att ligga hemma och kurera sig lite med. På torsdagen blev det en lunch på Mezo med Kashi innan vi busade runt i stan. Vi tog oss till och med en liten tur inom vår gamla skola för att hälsa på, vilket var roligt. I helgen firades Ninas 20årsdag med pompa och ståt. Och sen har jag hunnit med en och annan fika med både med Ellinor och Marcus.

För att toppa den veckan lite blev det en riktig mysdag i Helsingborg igår. Amanda stod för det trevliga sällskapet. Vi fikade, fotade, promenerade i kylan och hade det allmänt mysigt. Framåt kvällen kom Said och Robban och joinade oss för en god middag på Haket. En riktigt bra dag helt enkelt!






take one, action!

Onsdagen spenderade jag hemma med familjen. Då vi inte hjälptes åt att packa upp mina grejer spelade vi spel och myste framför tvn. På torsdagen fick jag äntligen träffa Amanda och vi gjorde en klassiker; åt kladdkaka på Ebbas Fik och tog oss sen en lång promenad genom Helsingborg. Fredagen därefter blev det filmkväll med Ellinor och Nathalie och dagen därpå tog jag mig en tur till Väla där jag träffade min älskade Nina. De svenska affärerna gicks igenom och fick helt klart godkänt, även om jag redan saknar några av de amerikanska. Och när jag gick in på det nybyggda IKEA kändes det som hemma.

Framåt kvällen blev det partaj hos Natalie med tjejerna. Runt midnatt blev det även utgång, till både Tivoli och Cardinal. Det är svårt att slå Miami och New Yorks klubbar, men vi hade riktigt roligt i alla fall och slog verkligen klackarna i taket!





mini jul med bylunds

Lite såhär i efterhand firade jag, tillsammans med min familj, en liten jul. Tomtemössan var på och paketutdelningen var i full gång. Det var riktigt mysigt, så att jag missade förra julen med dom var inte hela världen. Denna kvällen vägde upp det totalt. Merry christmas everybody!



I AM BACK IN SWEDEN.

Nu har jag varit hemma i snart två veckor så nu tycker jag det är dags att jag ger er en liten uppdatering på vad som hänt. Dagen då jag landade i Sverige, eller Danmark om man ska vara lite noga, var en av dom bästa på länge. Även om allt känns likadant som innan jag åkte till USA för ett år sen, så var det riktigt skönt att få komma hem. 

Familjen väntade på mig vid Kastrups flygplats där det blev mycket kramande och många glädjetårar. Vi åkte några rundor i Helsingborg. Den stora staden som nu kändes så liten så. Sen bar det iväg hem till mitt älskade hus. Jag gick in i varje rum för att kolla att allt var i sin ordning och visst var det det. Och då jag kom till köket stod en hel drös med människor och ropade "SURPRISE". Familj och vänner var här och välkomnade mig med kramar och god mat. Första dagen i Sverige kunde nog inte blivit bättre! Tusen tack allihopa. 


Kramar om Mami för första gången på många månader.


Jag och Malin, som landade samtidigt som mig, sprang ut till familjerna tillsammans.


The Mini - Ganstas.


Ellinor, jag som visst stog på tå för att verka lite längre efter ett år iväg, och Natalie.

SWEDEN, I AM COMING HOME!


goodbye dinner. january 9th

Ikväll hade jag en liten hejdå-middag med mina kompisar. Eller vi kanske ska kalla det en ses snart-middag istället, för det är så tråkigt att säga hejdå till folk. Jag gillar det inte. Så det är med tårar i ögonen jag säger att jag verkligen kommer att saknar er alla. Ni är guld värda och har gjort mitt au pair år till ett riktigt kanonår. Tack till er som kom ikväll. See you soon!




4 days in seattle.

Denna veckan spenderade jag ett par dagar hos Malin i Seattle tillsammans med Linda. Vi turistade i den mysiga staden, åkte upp i the Spaceneedle, besökte första Starbucks och gav ett segt bidrag till en vägg full med tuggummi. Mysiga middagar och en sväng bland bergen fyllde resten av dagarna innan vi avslutade med shopping på ett mall i närheten av flygplatsen. Ett redeye-flyg senare landade vi i Boston. Och jag njöt av mina sista timmar i min underbara stad innan det var dags att åka hem och packa. En riktigt härlig vecka har det varit hittills och ikväll blir det till att säga hejdå till mina kompisar. Over and out.





1 year in the states!

Idag är det den 4e januari 2011. För ett år sedan åkte jag från Köpenhamn till New York. Nu har jag varit hemifrån i ett helt år. Ett år i USA. Det är svårt att förstå, tiden har gått så sjukt snabbt. Men jag är så både stolt och glad över att jag klarat det. Detta året har gett mig så mycket erfarenhet och så många underbara minnen! Det har varit ett fantastiskt år och nu avslutar jag det med en resa till Seattle tillsammans med Linda och Malin. Auf wiedersehen! 

NE PATRIOTS vs MIAMI DOLPHINS

Efter en riktigt mysig nyårsdag med pulkaåkning, tårta och filmkväll var det dags att gå på amerikansk fotboll. Vanessas värdfamilj hade fyra biljetter över som vi fick. Så efter en paniksnabb städning och ett snabbt fixande hos Marte åkte vi mot Gillette Stadium där de spelar. Det var riktigt grymt att se dom spela och matchen slutade med vinst, 38-7. Efter att ha gått några varv på parkeringen åkte vi till bion och såg Little Fockers. En toppenhelg med andra ord!




NEW YEARS EVE 2010

Nyårsafton spenderades hemma hos Vanessa med alla underbara brudar. Vi började kvällen med att skåla in det svenska nyåret och sen följde en god middag, dans och andra galenskaper. Det var en riktigt rolig kväll. Ett bra avslut på detta underbara år och en bra början på det nya. Gott nytt år 2011!






christmas in the states

För första gången i mitt liv har jag firat jul utan min familj och utanför Sveriges gränser. Men trots att jag var tusentals mil hemifrån blev julen riktigt lyckad ändå. På julafton firade vi en svensk jul med julbord och Kalle Anka. Tomten kom och hälsade på och vi hade en mysig dag med lek och bus. På juldagsmorgonen åkte hela familjen till kyrkan och därefter styrde vi kosan mot Cape Cod en sista gång. Där träffade vi den amerikanska släkten, åt julmiddag och öppnade paket. Det var en riktigt mysig jul och då det mörknade var det dags att bege sig hemåt.

På kvällen åkte vi sen till skidhuset i Maine. Det blev en vecka fylld med skidåkning, goda middagar, skridskoåkning och lek med barnen. Denna veckan jobbade jag även min sista jobbdag och en avskedsmiddag med min värdfamilj avslutade semestern bra!




RSS 2.0