en långsam dag.

Nu sitter jag på mitt rum och segar, äter en stor tallrik med glass och tittar på Desperate Housewives, det är aupair livet det. Eller inte riktigt kanske, men idag har jag varit så sjukt seg så det har varit riktigt skönt att bara ta det lugnt.  

Igår hämtade jag upp Rena och så åkte vi till Panera Bread och åt lite god mat, panini och italiensk sallad. Därefter besöktes mallet där jag hittade lite mysiga kläder och vid nio åkte jag till Starbucks på svensk fika. Det var en riktigt mysig tisdag. Nu blir det ännu ett avsnitt om livet på Wisteria Lane, vilket påminner rätt mycket om den gata jag själv bor på för tillfället. Godnatt!


Linda, Sarah, Johan, Malin, Cecilia & jag. I miss you all!

lost in boston

Igår var det söndag och jag skulle storhandla till familjen. Det var lite läskigt att handla mat åt någon annan när man får en lista och ett kreditkort och ska gå till en främmande affär och handla massa, men det gick bra och de blev nöjda!

Efter att ha plockat in all mat i kylskåpet blev jag upphämtad av Linda, en tysk au pair som jag åkte in till Boston med. Vi skulle på ett au pair möte i Cambridge, men vi lyckades inte hitta dit, trots att vi frågade minst tjugo personer. Efter en timmes letande i regn och blåst gav vi upp och begav oss till Starbucks istället, och det var betydligt trevligare! Där hittade vi vår framtida man och drömde oss bort till fjärran land. Vi svävade på rosa moln hela vägen hem.

För tillfället är jag själv hemma, vilket är sjukt tråkigt och ensamt. Familjen kommer snart hem och då är det dags för lunch så jag kanske borde förbereda något smaskigt. Bye bye!


Den högsta byggnaden i Boston, och är man lite lost kan den se ut såhär.

en lördag i storstaden

I lördags tog jag mig mot storstaden Boston och träffade mina kära vänner Linda och Johan. Solen sken och i öronen pumpades massa glad musik när jag tog mina första steg ut från stationen. Det var en riktigt härlig känsla och jag gillar staden! Vi strövade rundor på Newbury Street bland en massa fina affärer och hade det allmänt trevligt! På tåget hem fick jag sällskap i form av ett gangster-gäng, men de var trevliga så det tackar man inte nej till!




1. Mina första steg i Boston 2. Boston Common 3. Linda & Johan

thank god it's friday

Idag fick jag sluta tidigare än vad som var tänkt, men det är ju inget att klaga på direkt. Jag körde och hämtade upp Rena, efter ett antal felkörningar, och så åkte vi till TGI Fridays. Det blev en god middag med ett par danskar och några tyskar vilket var riktigt mysigt faktiskt. Nu ska jag försöka somna med en alldeles för full mage, imorgon ska jag på andra äventyr. Puss!


Bilderna från kvällens festligheter blev lite för mörka så ni får nöja er med en bild på barnens lunch de fick av mig för någon dag sen istället.

grisar i filtar

Dagen har nått sitt slut och tack gode Gud för det. Det har varit en lång dag och barnen har varit trötta, men den har haft sina solglimtar ändå. Vi har varit ute och lekt i snön ett tag, målat flygplan och ätit "grisar i filtar" som mitt värdbarn så fint kallade korvarna för.

Jag har käkat mig riktigt mätt på kakor. Jag och min värdmamma hade precis ett möte med vår LCC. Hon var riktigt trevlig och rolig faktiskt så det känns bra! Nu ska jag läsa igenom några ton papper och komma igen med lite Paradise Hotel-avsnitt innan jag ska lägga mig. Goodnigt!




HELLOOOO.

Tisdagen bestod av många timmars jobb. Vi checkade läget på biblioteket i stan, lekte hundar ute i snön och låtsades vara brandbilar och sopbilar här hemma, en helt vanlig jobbdag. Det gäller att ha fantasi när man jobbar som au pair! På kvällen sen blev jag upphämtad av Lovisa, en svensk som bor här i närheten, och så åkte vi hem till hennes kompisar. De var jättetrevliga och vi satt och snackade kvällen lång! Nu ska jag iväg och hämta barnen på skolan sen blir det ett möte med min LCC ikväll så vi får se hur det går. Kramar!

Och grattis till mormor, Amanda, Nina och alla andra som fyller år nu i dagarna!

january 18th, 2010

Helgen är över och den var helt underbar! Jag och min värdfamilj åkte upp till Maine för en liten skidsemester. De har en lägenhet där som de brukar åka till under vintern. Vi åkte lite skidor, spelade spel, tittade på film och åt fonduer av alla möjliga slag. En riktigt skön helg faktiskt så jag hoppas jag får följa med igen!

Idag är det helgdag här i USA, Martin Luther King Jr Day eller något i den stilen. Den firas inte direkt, utan är mer till minne för honom. De flesta är lediga från jobb och skolor så idag behövde jag bara jobba i ett par timmar. Jag har hunnit träna, läsa och gått en runda i snöslasket. Nu ska jag sätta mig ner med mitt underbara svenska godis och slöa framför tvn. Goodnight!


Med den här utsikten vaknade jag upp i lördags, inte helt fel inte! 

maine nästa.

Min första arbetsvecka som au pair är nu avklarad och det firas med att åka till familjens skidstuga i Maine. Tre timmars resande väntar nu, trevlig helg på er!


new york, new york

För ungefär en vecka sen åkte vi in till New York för en dag. Jag kände mig som en riktigt japan som fotade allt och alla. Men oh, vad jag gillar den staden. Minst ett besök till ska jag göra där! I love New York.








CC AuPair Training School

De första dagarna då jag kommit till USA spenderades på en rutten skola utanför New York. Det såg ut som ett slott på utsidan, insidan var mer som ett renoverings-objekt. Men det var massa trevligt folk, annorlunda mat och lite småroliga lektioner hela dagarna, så det var kul ändå!






sunday already?

Och så var det redan söndag. I fredags kom vi fram med bussen till Newton, helt skakiga av nervositet för att träffa våra värdfamiljer. Men det gick jättebra, barnen hälsade mig välkommen med teckningar, ballonger och kramar!

Denna helgen har jag åkt rundor i hela staden, fixat bankkort, kollat var skolan ligger, var de har sin gymnastik och allt annat man behöver veta. Jag har ingen aning om hur jag ska komma ihåg alla vägar, just nu känns det som att min hjärna består av en fet messed up karta, men det ska väl lösas på något sätt.

Imorgon börjar jag med en skön sovmorgon, sen är det full rulle hela veckan. Hoppas ni har det bra i Sverige eller var ni nu befinner er, kramaaar!


Times Square, och jag har varit där! Mahaha!


jag har landat

Efter fyra dagar på au pair skolan, en dag i New York och en lång bussresa så har jag äntligen kommit fram till min värdfamilj. Allt flyter på som det ska och det känns riktigt bra att vara här. Bilder och annat kul kommer en annan dag, nu är det snart dags att lägga sig. Bye for now!


Malin, jag och Cecilia vid skolan!

the last goodbye

Nu är allt packat och jag är redo att åka! Om åtta timmar lämnar jag Sverige för ett år i USA. Det ska bli fruktansvärt spännande och jag är riktigt pepp. Ett par timmars sömn hade ju inte suttit helt fel heller så nu ska jag lägga mig. KRAAAM


new years eve!

Sista dagen på jobbet. Sista dagen år 2009. Framåt kvällen serverades det middag hos Ellinor och senare drog vi ner mot stan och Tivoli där vi dansade in det nya året. En riktigt rolig kväll, tack tack!







RSS 2.0